vrijdag 27 februari 2009

Noordwijksche Voetbalvlegels

Noordwijksche Voetbalvlegels, zo werden ze genoemd, die keurige jongens van SJC. Hoe was het zover gekomen? Nou in het begin van het seizoen hadden zijn in Leiden uit tegen ASC gespeeld. In die wedstrijd werden er drie van het team het veld uitgestuurd wegens, u begrijpt, min spelgedrag. De bond legde daar later strenge straffen voor op.

Maar vandaag werd de return gespeeld. Het publiek schaarde zich joelend achter het thuisteam dat uitblonk in natrappen, haken en doortrappen. ASC werd aardig geraakt: de hevig bloedende Aniba werd persoonlijk door zijn trainer Ruisch verbonden en ook speler Neijeboer liep verwondingen op. Toen ze zich ook in de rust nog eens overduidelijk misdroegen door de dronk op de tegenstander na te laten, was scheidsrechter J.Wassenberg het zat. Twee SJC'ers werden het veld afgestuurd. Gevolg: zij bestormden des scheidsrechters kleedkamer en mishandelden hem.
De politie kwam er aan te pas om de bezoekende club zonder verdere slachtoffers naar de tram te begeleiden waarmee ze in het bezit van een 3-2 zege richting Leiden vertrokken. Voetbalvandalisme in het jaar 1941!